Harcsapaprikás kapros galuskával recept
A Harcsapaprikás kapros galuskával hozzávalói:80 dkg harcsafilé
só
1 ek.pirospaprika
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 paprika és paradicsom
3 ek olaj
5 dl halalaplé
2 dl tejföl
1 ek liszt
A galuskához:
2 tojás
40 dkg liszt
1 csokor kapor
só
2 ek. olaj
A tálaláshoz:
tejföl
A Harcsapaprikás kapros galuskával elkészítési módja:
A halfiléket vágd kisebb darabokra,sózd meg és tedd a hűtőbe.Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát,majd húzd le a tűzről,és hintsd meg a pirospaprikával. Dobd bele a cikkekre szelt paradicsomot,paprikát,keverd el jól.Szűrd rá a halalaplevet,és fedő alatt főzd sűrűre.Tedd bele a halszeleteket,és lassú tűzön párold addig,míg megpuhulnak. A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be.A kapros galuskához a lisztből és a tojásból a szokásos módon készíts galuskatésztát,szaggasd forrásban lévő vízbe,majd szedd olajon fonnyasztott,finomra vagdalt kaporra. A harcsapaprikást a kapros galuskával tálald,s locsold meg bőven tejföllel.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: o.melinda, 2008. aug. 18. 08:08
A harcsapaprikás kapros galuskával elkészítési módja és hozzávalói.