Sörtésztában sült tonhalszeletek recept
A Sörtésztában sült tonhalszeletek hozzávalói:40 dkg tonhal
2 g törött bors
1 db tojássárga
1,5 dl sör
15 dkg liszt
3 dl olaj
só
mártás:
2 db főtt tojássárga
1,5 dl olaj
1 db citrom
5 dkg vöröshagyma
5 dkg kapribogyó
1 csomó zöldpetrezselyem
1 dl fehérbor
2 dkg cukor
2 dkg mustár
só
A Sörtésztában sült tonhalszeletek elkészítési módja:
A tonhalat ujjnyi vastag rudacskákra vágjuk, megsózzuk és enyhén megborsozzuk. Ezután elkészítjük a sörtésztát. Keverőedénybe tesszük a tojássárgát és a sört, megsózzuk, majd állandó keverés mellett hozzászórjuk a lisztet. Amikor csomómentes palacsintatészta sűrűségűvé kevertük, hozzáadunk 1 evőkanálnyi olajat, végül belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. A halrudacskákat lisztbe, majd a sörtésztába mártjuk és bő, forró olajba téve kisütjük. A főtt tojások sárgáját áttörjük, olajjal, citromlével simára keverjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, kapribogyót és a zöldpetrezselymet. Kevés fehérbort hozzáöntve mártás sűrűségűvé keverjük, cukorral, mustárral ízesítjük. Amikor a hal kihűlt, tálra rendezzük, ráöntjük a kihűtött mártást, majd hűtőszekrénybe téve kb. egy óráig hagyjuk, és így, hidegen tálaljuk
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 10. 23:08
A sörtésztában sült tonhalszeletek elkészítési módja és hozzávalói.