Újévi lencsesaláta recept
30 perc
Az Újévi lencsesaláta hozzávalói:
4 személyre:
30dkg lencse
1/2 adag leveszöldség
3 babérlevél
4 tojás
1 nagy fej lilahagyma
1 cs. petrezselyem
1 dl tejföl
2 ek. mustár
1 tk. cukor
Az Újévi lencsesaláta elkészítési módja:
Előkészítés: A lencsét néhány órára beáztatjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Elkészítés: 1. A lencsét leszűrjük, sós babérlevéllel ízesített vízben a leveszöldséggel együtt megfőzzük. 2. Közben a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. 3. Leszűrjük a lencsét, a zöldségeket felkarikázzuk. Beletesszük a főtt tojást, a lilahagymát és óvatosan nehogy összetörjenek, összeforgatjuk. 4. A tejfölt a mustárral simára keverjük, sóval, cukorral, őrölt borsal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a petrezselymet, és a lencsesalátára öntjük. Behűtve kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: sutoczkine, 2007. dec. 31. 13:57
Az Újévi lencsesaláta elkészítési módja és hozzávalói.