Almás lepény recept

Az Almás lepény hozzávalói:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 cs sütőpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 pohár tejföl
1 kg reszelt alma
12 dkg porcukor
1 vanillincukor
lehet bele tenni fahéjat, mazsolát.


Az Almás lepény elkészítési módja:
A lisztet, zsírt, sütőport cukrot, tejfölt, tojás sárgáját összegyúrjuk és egyenletesen nyújtva a tészta nagyobbik felét tepsibe helyezzük. Összekeverjük az almával a porcukrot, vanilincukrot, fahéjat és mazsolát. Az almakeveréket kinyomkodjuk, és a lapra simítjuk. A tészta másik felét kinyújtjuk, és az almatölteléket befedjük, egy kicsit megnyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, csíkozhatjuk, és tojássárgájával megkenjük. Közepes hőmérsékleten sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook