Uborkás rizssaláta recept


1 tasak gyorsrizs
1 fej vöröshagyma
fél kígyóuborka
1 piros tv paprika
kevés ecet, só, cukor, olívaolaj, petrezselyemzöld
Az Uborkás rizssaláta elkészítési módja:
Készítsd el a tasakos rizst az előírás szerint, majd pici olajjal összekeverve hagyd kihűlni. Eközben aprítsd fel a hagymát, a kígyóuborkát és a paprikát kis kockára. A hozzávalókat tedd bele egy tálba. Utána az ecetből, sóból, cukorból és olajból készíts dresszinget, majd öntsd bele ezt is a tálba. Hagyd állni addig, amíg levet nem enged. Szórd meg petrezselyemmel, és végül ezt a zöldséges finomságot vegyítsd el a rizzsel. Lehűtve tálald.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. febr. 15. 20:05
Az uborkás rizssaláta elkészítési módja és hozzávalói.