Kapris kínai saláta recept
20 perc
A Kapris kínai saláta hozzávalói:
1 nagy doboz gombakonzerv
3 dl fõtt rizs
3 evõkanál dióbél
25 dkg apró szemû kemény paradicsom
3 evõkanál olívaolaj
1 nagy csokor snidling
2 dl tejföl
2 evõkanál szójaszósz (ha nincs, helyette két evõkanálnyi vízben elkevert és feloldott 1 teáskanál vegeta)
fél citrom leve
mokkáskanálnyi törött fekete bors
1 teáskanál mustár
só
A Kapris kínai saláta elkészítési módja:
A tejfölhöz hozzáadjuk az olívaolajat, a durvára õrölt diót, a sót, a finomra metélt snidlinget, a szójaszószt, a citromlevet, a mustárt, a törött borsot, a kapribogyó levét, és az egészet simára keverjük. Ráöntjük a fõtt rizsre, a leszûrt és felszeletelt gombát is hozzáadjuk, végül a megmosott, letörölgetett és karikára vágott paradicsommal óvatosan átforgatjuk. Tetejére szórjuk a kapribogyót, és a tálat lefedve, 2 órán keresztül hûtõszekrényben érleljük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:07
A kapris kínai saláta elkészítési módja és hozzávalói.