Vödrös savanyúság recept
A Vödrös savanyúság hozzávalói:10 l víz
2 kg kr.cukor
40 dk só
1,5 l 20%-os ecet
10 db babérlevél
1/2 cs.mustármag
30 db egészbors
20 db szegfűbors
3-4 ek borkén
A Vödrös savanyúság elkészítési módja:
Hozzávalókat jól összekeverjük.Forralni nem kell. Egy jól záródó vödörbe öntjük és tehetünk bele:pl. almapaprikát,uborkát,karfiolt,dinnyét,hagymát. Vödör tetejét lezárjuk.Mindig annyit veszünk ki,amennyi kell.
Hozzávalókat ízlés szerint válogathatunk hozzá.Sőt,ahogy a vödör ürül,mindig pótolhatjuk újabb zöldségfélével.Tisztaság fontos!
Finom.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: angyalka105, 2008. szept. 3. 19:23
A vödrös savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.