Csülök pékné módon recept
A Csülök pékné módon hozzávalói:1 egész hátsó csülök
1 evőkanál himalája só
8-10 szem egész fekete bors
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál kacsazsír
4 nagy fej vöröshagyma
a hagyma sütéséhez paleolaj vagy sertészsír
A Csülök pékné módon elkészítési módja:
A csülköt egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe teszünk sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát, majd lassú tűzön puhára főzzük a húst. Ha elkészült, a vízben hagyjuk kihűlni. Kicsontozás után 4 részre daraboljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, amibe előzőleg bőven tettünk a kacsazsírból. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben időnként megforgatjuk a húst, és forró kacsazsírral locsolgatjuk. Közben egy magasabb falú teflonedényben felforrósítjuk a paleolajat vagy sertészsírt. A hagymákat vastagabb szeletekre vágva, karikákra szedve ropogósra sütjük a forró zsiradékban.
A csülök puhára főzhető kuktában is. Köretként remekül passzol mellé a sült zeller.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. febr. 25. 12:24
A csülök pékné módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.