Sárgarépapörkölt recept
A Sárgarépapörkölt hozzávalói:50 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
1-2 kiskanál pirospaprika
víz, só
A Sárgarépapörkölt elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát kisebb hasábokra, a hagymát finomra vágjuk. A hagymát az olajon világosbarnára pirítjuk, lehúzzuk a lángról és rászórjuk a paprikát. Elkeverjük, és rögtön hozzáadjuk a répát is, egy kicsit összeforgatjuk a hagymás-paprikás olajjal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, s fedő alatt puhára pároljuk.
Paleogaluskával kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. febr. 23. 08:56
A sárgarépapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.