Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve recept
A Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve hozzávalói:60 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál méz
2 dl sangria
1 kávéskanál chiliszósz
olívaolaj
bazsalikom
oregánó
só
bors
A Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve elkészítési módja:
A csirke mell filét megmossuk és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chiliszószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakonöntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük
A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. febr. 24. 06:42
A mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.