Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve recept

Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve recept

A Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál méz
2 dl sangria
1 kávéskanál chiliszósz
olívaolaj
bazsalikom
oregánó

bors


A Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve elkészítési módja:
A csirke mell filét megmossuk és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chiliszószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakonöntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük

A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook