Éva túrós csuszája recept
Az Éva túrós csuszája hozzávalói:1/2 kg fodros kocka tészta,
0,5 kg túró,
2 pohár tejföl,
15 dkg szalonna,
3 db tojás,
só,
olaj.
Az Éva túrós csuszája elkészítési módja:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Míg a tészta fő, a túrót összekeverjük 1 pohár tejföllel, 2 tojással, sóval. A szalonnát apró kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, majd a pirított szalonnát is a túróhoz keverjük. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük és a kifőtt tésztát is a túróhoz keverjük. Az egészet jól összevegyítjük, hogy a tésztát mindenhol érje a túró, majd kikent tepsibe rakjuk. 1 pohár tejfölt összekeverünk 1 tojással, pici sóval majd a tészta tetejére öntjük. Sütőben sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul. Kockára vágva tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 13. 21:26
Az Éva túrós csuszája elkészítési módja és hozzávalói.