Zsemlemártás recept
A Zsemlemártás hozzávalói:2-3 db száraz zsemle,
1-2 gerezd fokhagyma,
húsleves,
olaj,
pici só,
fehér bors.
A Zsemlemártás elkészítési módja:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, forró olajon folytonos keverés mellett megpirítjuk a zsemlekockákat. Mikor már szép a színük, az edényt a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát. Jól összekeverjük. Visszatéve a tűzre a húslevessel rögtön felöntjük, folyamatosan keverjük. Sok lét vesz fel. Ha nem elég a leves, önthetünk hozzá vizet is fele-fele arányban. Jó kocsonyás állagú legyen. Kicsit fűszerezhetjük őrölt fehér borssal és sóval, ha a húsleves nem elég sós.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 12. 21:23
A zsemlemártás elkészítési módja és hozzávalói.