Pezsgős káposzta recept
50 perc
A Pezsgős káposzta hozzávalói:
(4 személyre):
80 dkg savanyú káposzta
1 evőkanél étolaj
5 dkg vöröshagyma
1 dl fhér száraz bor
2 dl pezsgő (Hungária demi sec)
1 dkg szarvasgomba
tengeri só
A Pezsgős káposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát kiáztatjuk, majd a finomra vágott, étolajban megpiritott vöröshagymára tesszük.Hozzáöntjük a fehérbort, sózzuk, és fedő alatt páraljuk. Amikor a levét elfőtte, hozzáöntjük a pezsgőt. Ha túl savanyúnak érezzük, csipetnyi cukorral emgszórhatjuk.Ezután még 10 percig pároljuk, végül a finommetéltre vágott szarvasgombát is hozzáadva, forrón tálaljuk.Ropogós malacsülthöz adjuk.
Szarvasgomba nélkül is nagyon finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: webnő, 2008. szept. 5. 22:44
A pezsgős káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.