Kínai malacleves recept
A Kínai malacleves hozzávalói:1/2 kg malacláb,
10 dkg friss uborka,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál Vegeta,
1 mokkáskanál gyömbérpor,
szerecsendió-virág.
A Kínai malacleves elkészítési módja:
A malaclábakat puhára főzöm, kicsontozom és félcentis csíkokra vágom. Felforralok egy liter vizet, beleszórom a porokat, a szerecsendió-virágot és beleteszem a húst és felforralom. A hámozatlan uborkát apró kockákra, a petrezselymet pedig finomra vágom és elosztom a csészékben. Tálaláskor erre merem a nagyon forró levest. Íze megtévesztésig hasonlít a híres tengeriuborka-leveshez.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. szept. 8. 20:05
A kínai malacleves elkészítési módja és hozzávalói.