Májgomboc recept
A Májgomboc hozzávalói:50 dkg sertés máj
3 tojás
bors só
3 dl egy bögre zsemlemorzsa kb.
(Ha túl lágy akkor egykis zs.morzsát adunk még hozzá)
A Májgomboc elkészítési módja:
A májat 2X ledaráljuk, vagy apritógépbe teszük és pépé zuzzuk, rá ütjük a tojást és a zs. morzsát, majd összekeverjük mintha tészta lenne diónyi golyogat formálunk belőle és forró húslevesbe kifőzzük. Ugyan igy készithetjuk csak húsból a máj helyett.
Csak azért írtam a mennyiséget mert nagyon jó ha előre megcsináljuk. Egy tálcára sorba rakjuk egy napra igy tesszük a mélyhűtőbe és utánna zacskóba helyezzük. Bár mikor felhasználható.
Azért kell mert igy nem ragadnak össze.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. szept. 8. 11:52
A májgomboc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.