Burgonyametélt (nudli) recept
A Burgonyametélt (nudli) hozzávalói:A héjába megfőzött burgonyát megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk.
Sózzuk és a burgonya negyedének megfelelő liszttel, 1 tojással jól kidolgozzuk.
Lisztezett deszkán újnyi vastagra kinyújtjuk és kb.2cm. széles szalagokat vágunk le,
Amit metéltre darabolunk. A metéltet megsodorjuk és sós vízben kifőzzük.
Kifőzés után leöblítjük és pirított zsemlemorzsába megforgatva táljuk,
porcukrot, lekvárt is adhatunk mellé.
Ha kifőzés után nem teszünk rá zsemlemorzsát, egy kis olajjal meglocsoljuk,
és túróval megszórjuk tepsibe, téve forró sütőbe meg is lehet pirítani, és
tejföllel kínáljuk.
A Burgonyametélt (nudli) elkészítési módja:
A héjába megfőzött burgonyát megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. Sózzuk és a burgonya negyedének megfelelő liszttel, 1 tojással jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán újnyi vastagra kinyújtjuk és kb.2cm. széles szalagokat vágunk le, Amit metéltre darabolunk. A metéltet megsodorjuk és sós vízben kifőzzük. Kifőzés után leöblítjük és pirított zsemlemorzsába megforgatva táljuk, porcukrot, lekvárt is adhatunk mellé. Ha kifőzés után nem teszünk rá zsemlemorzsát, egy kis olajjal meglocsoljuk, és túróval megszórjuk tepsibe, téve forró sütőbe meg is lehet pirítani, és tejföllel kínáljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. szept. 2. 14:15
A burgonyametélt (nudli) elkészítési módja és hozzávalói.