Rakott tejszínes tészta recept
40 perc
A Rakott tejszínes tészta hozzávalói:
fél kg száraz tészta
1 kisüveg szeletelt gomba
25-30 dk bármijen sonka (én fagyasztott húsvéti sonkából csináltam)
csipet szerecsendió
2dl tejföl
10 dkg trappista sajt
pici tej
2kanál liszt
2 dl tejszín
A Rakott tejszínes tészta elkészítési módja:
A száraz tésztát forró sós vízben megfőzöm a szokásos módon leszűröm majd félre teszem. A sonkát apróra darabolom,a gombát lecsöpögtetem a levéről.A gombát és a sonkát megpirítom egy pici margarin és olaj keverékében.Őrölt borsot szórok rá és egy kis ételízesítőtMikor már látom hogy szépen össze pirult bele teszem a tejszínt.Meg forralom egy picit és egy kevés tejjel felöntöm hogy folyékonyabb legyen.Majd a krémes állag eléréséhez pici tejben elkeverem a lisztet és a mártásra öntöm.Szerecsendiót reszelek rá összerottyantom ,félreteszem. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenek,és bele teszem a kifőtt tészta felét majd a mártást ,és a tészta másik felét.Tetejére elkenem a tejfölt és sajtot szórok rá. Beteszem a sütőbe és 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Angyalka 78, 2007. aug. 31. 10:10
A rakott tejszínes tészta elkészítési módja és hozzávalói.