Gombás, csirkemelles székely káposzta recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
2100 kcal
1.5 kg savanyú káposzta
60 dkg hagyma / én sok hagymával szeretem!/
25 dkg gomba
70 dkg csirkemell
10 dkg füstölt kolbász
2 húsleves kocka
pici olaj
fűszerek ízlés szerint !
A Gombás, csirkemelles székely káposzta elkészítési módja:
pici olajon a hagymát összevágva megfonnyasztom, ráteszem a kockára vágott csirkehúst , fehéredésig sütöm , aztán rá a gombát, a pici karikára vágott kolbászt , a fűszereket és a húsleves kockákat !Kevés vízzel előfőzöm egy kicsit , aztán ráteszem a kiöblített savanyú káposztát és nagyon kis lángon főzöm kb 50 percig , közben öntöttem rá egy kevés paradicsommal kevert vizet !! Nagyon finom lett ! Ha jön vendég akkor a sütőben melegítem , elsimítok rajta egy kanál tejfölt és megszórom egy kevéske reszelt sajttal !!
Ebből a mennyiségből 8- 10 adag lesz !!!Sok !!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1dd00295ba, 2013. febr. 19. 14:39
A gombás, csirkemelles székely káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.