Szőlős-káposztás csirkesaláta recept
30 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Szőlős-káposztás csirkesaláta hozzávalói:
20 dkg savanyú káposzta
15 dkg fehér szőlő
15 dkg kék szőlő
1 sült csirkemell csont nélkül
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál hársméz
csipet őrölt gyömbér
A Szőlős-káposztás csirkesaláta elkészítési módja:
A savanyú káposzta levét kicsavarjuk, a káposztát apróra vágjuk. Nagy salátástálban lazán összekeverjük a szőlőt, a káposztát, a vékonyra szeletelt csirkemellet, majd megszórjuk kevés gyömbérrel, és összevegyítjük a hársmézzel. Behűtve tálaljuk.
A csirkemellet bőr nélkül használjuk.
A húsok közül részesítsük elönyben a fehéreket, azokat is inkább kíméletesen pároljuk, vagy natúr grillezzük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: picur33, 2007. aug. 9. 13:25
A szőlős-káposztás csirkesaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.