Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 recept
30 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
kevés
alig-alig
kevés
A Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
15 dkg rizs
2 pohár szűrt almalé
3 pohár víz
1 csipet só
kevés francia mustár
almaecet
olívaolaj
1 kockára vágott zeller
2-3 kockára vágott alma
10-15 durvára vágott dióbél
A díszítéshez:
- 1-1 cikkekre vágott narancs és citrom
- 2 cikkekre vágott alma
- 8-10 fél dióbél
-------------------------------------------------
A Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
A vízben és az almalében egy kis só hozzáadásával megfőzöm a rizst. Hagyom kihűlni. Óvatosan hozzákeverem a felkockázott zellert, almát, és az összevágott dióbelet. Ízlés szetint teszek hozzá egy kis francia mustárt, almaecetet és olívaolajat. Óvatosan összekeverem. 2-3 órára hűtőbe teszem. Cikkekre vágott naranccsal, citrommal, almával, fél dióbéldarabokkal díszítem. -------------------------------------------------
Jó étvágyat kívánok hozzá!
(Minden észrevételt, megjegyzést és kiegészítést köszönettel fogad: Imre)
-------------------------------------------------
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. aug. 7. 15:22
A dauphin saláta (la salade dauphinoise) imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.