Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória kevés
Zsírtartalom alig-alig
Szénhidráttartalom kevés

A Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
15 dkg rizs
2 pohár szűrt almalé
3 pohár víz
1 csipet só
kevés francia mustár
almaecet
olívaolaj
1 kockára vágott zeller
2-3 kockára vágott alma
10-15 durvára vágott dióbél

A díszítéshez:
- 1-1 cikkekre vágott narancs és citrom
- 2 cikkekre vágott alma
- 8-10 fél dióbél
-------------------------------------------------


A Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
A vízben és az almalében egy kis só hozzáadásával megfőzöm a rizst. Hagyom kihűlni. Óvatosan hozzákeverem a felkockázott zellert, almát, és az összevágott dióbelet. Ízlés szetint teszek hozzá egy kis francia mustárt, almaecetet és olívaolajat. Óvatosan összekeverem. 2-3 órára hűtőbe teszem. Cikkekre vágott naranccsal, citrommal, almával, fél dióbéldarabokkal díszítem. -------------------------------------------------

Jó étvágyat kívánok hozzá!
(Minden észrevételt, megjegyzést és kiegészítést köszönettel fogad: Imre)
-------------------------------------------------


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A dauphin saláta (la salade dauphinoise) imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook