Gombás töltött káposzta Éva módra ! recept
150 perc
A Gombás töltött káposzta Éva módra ! hozzávalói:
savanyúkáposzta szálas 0.5 kg
káposztalevél, én forrázom, de a savanyú is jó !amennyi kell !
2-3 fej hagyma
50 dkg gomba
25 dkg rizs
fűszerek
pici olaj
2 db húsleves kocka
A Gombás töltött káposzta Éva módra ! elkészítési módja:
a rizst előfőzöm a gombából pici olajjal ,2 fej hagymával,2 húsleves kockával pörköltet készitek , erősen fűzereztem ,majorannaval,vegetával, paprikával,kis csipőssel is, borssal, ízlés szerint ,alaposan lesütöm, hogy a leve ne legyen! a gombát a rizzsel és 2 tojással összekeverem, betöltöm a levelekbe !Nekem elfogyott a levél, vettem elő kelkáposztát ,avval pótotam, hű de finom ! Egy hagymát pici olajon megdinsztelek, pirosparika is kerül rá, ráteszem a szálaskáposzta egy részét , a töletelékeket elhelyezem, közé szórok savanyúkáposztát , a tetejére is !Felöntöm vizzel és egy kevés paradicsomlével, a forrástól kb másfél óráig lassan fözöm .
Meglepően finom lett , vigyáznom kell , hogy beosztva fogyasszam!!
Lehet egy kis tejföllel , vagy reszelt sajttal megszórva tálalni , de én most tiltva vagyok !
Érdemes kipróbálni , mert a nagy mennyiséghez képest nagyon kevés a kalóriája , nekem 5-6 napra is elég lesz !
Sok sikert , jó étvágyat !!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 1dd00295ba, 2013. jan. 17. 13:06
A gombás töltött káposzta Éva módra ! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.