Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Dödöli recept

Dödöli recept

A Dödöli hozzávalói:
1/2 kg krumpli,
30 dkg liszt,
8 dkg zsír,
2 dl tejföl,
10 dkg hagyma,
só.


A Dödöli elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, felszeletelem és sós vízben puhára főzöm. Hozzáadom a szitált lisztet. A közepébe főzőkanállal egy lyukat csinálok és további 1/4 óráig főzöm. Jól elkeverem, hogy egy sima masszát kapjak. Most jön rá a hagymás-tejfölös-zsíros keverék! Ehhez felszeletelem a hagymát, zsírban megpirítom, elkeverem a tejföllel és sózom. Tálalásnál a forró Dödöli-re teszem.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A dödöli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook