Rakott turos nokedli (edes) recept
A Rakott turos nokedli (edes) hozzávalói:kiszagatott nokedli,
fel kilo vagy 75 dkg turo, (ki mennyire turosan szereti)
1 pohar tejfol,
kristaly cukor,
vanilias cukor
es aki szereti az mazsolat is tehet bele.
A Rakott turos nokedli (edes) elkészítési módja:
Nagyon egyszeru az elkeszitese, annyi nokedlit szaggass amennyi egy tepsire ( vagy tuzallo jenai tal, vagy amit hasznalsz) valo, ugy hogy koze teszed a turot. A turoba belekevered a pohar tejfolt, izles szerinti cukrot, 2-3 csomag vanilias cukrot, aki szereti az mazsolat is tehet bele meg tojassargajat, citrom hejat. A tepsit kikened vajjal, alulra terited a nokedli felet, erre jon a turo, beterited a nokedli masik felevel a tetejet megkenheted egy kis cukrozott tejfollel. Sutobe atsutod, az idot oszinten szolva meg nem is figyeltem meg, de szerintem gyakorlott suto- fozok vagytok, latjatok hogy mikor sult at. En is "ranezesre" :-) szoktam sutni.
En ezt a "szokvanyos" turos teszta helyett talaltam ki a csaladom nagy megelegedesere, :-)igaz hogy a nokedli szaggatas miatt kicsit babrasabb, de vegulis a tesztat is ki kell fozni. Bableves vagy gulyas leves utan szoktam csinalni, vagy akarmilyen tartalmas leves utan. Nekunk nagyon bejott, szerintem nektek is izleni fog.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: evavica, 2008. júl. 20. 04:11
A rakott turos nokedli (edes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.