Gombás szelet egyszerűen 1. recept
45 perc
A Gombás szelet egyszerűen 1. hozzávalói:
8 szelet karaj
80 dkg gomba
2 dl tejföl
ételízesítő
bors
kevés olaj
3 evőkanál liszt
kevés őrölt paprika
A Gombás szelet egyszerűen 1. elkészítési módja:
Egy lábasba kevés olajat teszek. (Nem kell sok olaj, de ezt mindenki ízlése szerint tegyen bele.) Az olajat felmelegítem, mikor langyos, szórok bele ételízesítőt és borsot. Mikor már jó meleg, egyenként beleteszem a húszeleteket, mindkét oldalukat megsütöm kicsit. Hozzáadom a felszeletelt gombát, fedőt teszek rá, és nem öntök alá vizet, hanem többszöri kevergetés mellett összepárolom a húst a gombával. Amikor már majdnem puha mindkettő, lehúzom a tűzről, szórok rá őrölt pirospaprikát. Összekeverem, visszatolom a tűzre, a tejfölbe belekeverem a lisztet, csomómentesre, ha kell pici tejet öntök hozzá, ezt ráöntöm a gombás húsra, jól elkeverem, összerottyantom,meg utan ízesítem ételízesítővel es borssal. Ha szükséges, tejjel lehet hígítani, ki milyen sűrű szafttal szereti.
A nokedli az igazi köret hozzá, de azért tésztával is nagyon finom. Aki nem szereti a disznóhúst, csirkemellel vagy pulykamellel is keszitheti. A gomba és a tejföl mennyiségével is lehet variálni.
Ezt a receptemet feltettem egy receptkuldos oldalra, sokan ismeritek is biztosan az oldalt, ott kituno visszajelzest kaptam. Nagyon konnyu elkesziteni es igazan finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: evavica, 2008. júl. 20. 04:40
A gombás szelet egyszerűen 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.