Baconos rakott karfiol recept
A Baconos rakott karfiol hozzávalói:1 közepes db karfiol
6 ek tejföl
200 ml főzőtejszín (10%-os)
10 dkg trappista sajt
12 szelet bacon
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 ek vaj (tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa
A Baconos rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük. A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra. Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 21. 20:30
A baconos rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.