Töltött-rántott kifli recept
A Töltött-rántott kifli hozzávalói:2-3 személyre:
3 kifli
15 dkg sonka
10 dkg sajt
2 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
só, bors, fokhagyma
petrezselyem
Panírozáshoz:
1 tojás
tej
zsemlemorzsa
só
A Töltött-rántott kifli elkészítési módja:
A kiflik végét levágom és vagy félbe, vagy 3 részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket. A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja magát a tejes tojással, majd zsemlemorzsában megforgatom és bő, forró olajban megsütöm. Jó feltét lehet egy főzelékhez, de mi most salátával ettük vacsorára.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 17. 14:55
A töltött-rántott kifli elkészítési módja és hozzávalói.