Vajpuha marhaszelet recept
A Vajpuha marhaszelet hozzávalói:60 dkg marhahús
3 tojás
2 dl tejföl
1 ek liszt
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
zsemlemorzsa
A Vajpuha marhaszelet elkészítési módja:
A húst felszeletelem, és annyi zsemlemorzsát verek bele a húsklopfolóval, amennyit felvesz. A tojásokat felverem, sózom, borsozom. A kuktába egy kevés olajat teszek A hússzeleteket a tojásba mártom, majd a kuktában az olajon hirtelen mindkét oldalát megsütöm egymás után. A kiszedett szeletek visszarakom, egy-másfél pohár vizet öntök hozzá és ha maradt a tojásból, azt is belecsorgatom. Lezárom és a jelzéstől számítva 25 percig párolom. A tejfölt a liszttel simára keverem, a hússzeleteket kiveszem, a maradék mártásba öntöm a tejfölt, és jól kiforralom. Mivel elég darabos a húsról levált bundától, így én egy mixelőrúddal simára pépesítem. Visszateszem a hússzeleteket és együtt összemelegítem. Hihetetlenül omlós és puha így a legöregebb marhahús is. Nagyon jó hozzá a zsemlekoszorú, de tésztával, zsemlegombóccal és galuskával is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 14. 14:44
A vajpuha marhaszelet elkészítési módja és hozzávalói.