Mandulás, aszalt gyümölcsös torta recept
A Mandulás, aszalt gyümölcsös torta hozzávalói:24 dkg szeletelt mandula
10 dkg darált mandula
12 dkg vaj
10 dkg cukor
3 db egész tojás
10 dkg liszt
10 gr sütőpor
20 dkg savanykás alma
durvára reszelve
10 dkg apró kockára vágott
aszalt szilva
10 dkg apró kockára vágott
aszalt barack
A Mandulás, aszalt gyümölcsös torta elkészítési módja:
Pirítsunk meg 16 dkg szeletelt mandulát szárazon teflonserpenyőben. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformát, és szórjuk a mandulát a tortaforma aljára és oldalára. Keverjük krémesre a maradék vajat, adjuk hozzá a cukrot, tegyük bele a tojásokat egyenként, a darált mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt almát, végül az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A tésztát öntsük a formába, hintsük meg a tetejét a maradék mandulával. Tegyük a 180 °C -ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40 percig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 12. 12:47
A mandulás, aszalt gyümölcsös torta elkészítési módja és hozzávalói.