Sajtos-zöldborsós ropogós recept
A Sajtos-zöldborsós ropogós hozzávalói:15 dkg párolt borsó
15 dkg reszelt sajt
30 dkg liszt
6 dkg vaj
2 tojás
2 tojássárgája
só, szerecsendió, pirospaprika
Panírozáshoz:
liszt
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa
A Sajtos-zöldborsós ropogós elkészítési módja:
Egy lábasban 2 dl sós vizet felteszek a tűzhelyre a vajjal együtt. Ha már kezd forrni, beleöntöm a lisztet és fakanállal kevergetem. Mivel szinte azonnal besűrűsödik, nem könnyű keverni. Kicsit sűrűbb lesz, mint a képviselőfánk tésztája. Lehúzom a tűzről, kicsit állni hagyom és hozzákeverem a 2 egész tojást, a 2 tojás sárgáját, a reszelt sajtot és a fűszereket, végül a főtt borsót is. A masszát kb. 1 cm vastagon egy sütőpapír lapon kinyújtom. Ha kihűlt, bármilyen formára vághatom, szeletelhetem, különböző formákkal kiszaggathatom. Ezután a szokásos módon bepapírozom, de egész tojás helyett a maradék tojásfehérjéket használom fel hozzá. Ha kell a fehérje máshoz (én össze szoktam gyűjteni, mert sok recepthez csak az kell), akkor egész tojást használok. Most a fehérjét villával lazán felvertem és sóztam, zsemlemorzsában megforgattam és bő olajban megsütöttem. Lehet belőle feltét egy főzelékre vagy húspótló körettel, salátával, de mártással is finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 16. 14:54
A sajtos-zöldborsós ropogós elkészítési módja és hozzávalói.