Bacon-ös rakott csirkemell recept
A Bacon-ös rakott csirkemell hozzávalói:60 dkg csirkemell filé
3 db tojás
900 g tejföl
25 dkg sajt (reszelt)
20 dkg bacon (szeletelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Bacon-ös rakott csirkemell elkészítési módja:
Egy nagyobb jénati kibélelünk baconnel úgy, hogy túllógjon a tálon a szelet. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk. A felvert tojást borsozzuk, és ebbe forgatjuk a csirkét, majd lerakunk egy sort a baconkoszorú közepére. Erre kerül tejföl, majd sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hozzávaló. Célszerű, ha a tetejére csirke kerül. Ráhajtogatjuk a szalonnát, majd lefedve kezdjük sütni. Amikor a hús megpuhult, a jénai tetejét levéve, rásütjük a bacont. Csak akkor szeletelhető szépen, ha kihűlt. Krumplipürével vagy rizi-bizivel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 19. 17:45
A bacon-ös rakott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.