Betyárkrumpli savanyú káposztával recept
A Betyárkrumpli savanyú káposztával hozzávalói:40 dkg kolozsvári szalonna
40 dkg lángolt kolbász
80 dkg burgonya
80 dkg savanyú káposzta
1 EK zsír
bors,só
A Betyárkrumpli savanyú káposztával elkészítési módja:
A szalonnát vékony szeletekre vágom, kakastaréj szerűen bevagdosom, és üvegesre sütöm, a zsirhoz adom a kanál zsirt, felével meg locsolom egy nagy tepsi alját. A krumplit vékony szeletekre vágom,és elterítem a tepsibe,megsózom,borsozom, majd a káposzta negyedével betakarom. Tetejére rakom a szalonna szeleteket,és a kolbász karíkákat. Maradék káposztával betararom a meg maradt zsírral meglocsolom. Előmeleített sűtőben 40-45 pecig sütöm, hogy szép piros legyen a káposzta. Fórron tálalom nagy kockákra vagdosva.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. jan. 3. 08:53
A betyárkrumpli savanyú káposztával elkészítési módja és hozzávalói.