Boszorkánykrém recept
A Boszorkánykrém hozzávalói:1 kg alma
4 tojásfehérje
1 ek porcukor
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
1 marék mazsola
fél dl rum
1 ek vaj
A Boszorkánykrém elkészítési módja:
- Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy kanál vajon kicsit átfuttatjuk. - Öntünk rá egy kis vizet, mellétesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd teljesen puhára pároljuk. - Kihalásszuk a fűszereket, és az almát krémesre pürésítjük. Lehet botmixerrel is, én krumplinyomót használtam. - Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Addig rumba áztatjuk a mazsolát. - Ha kihűlt az almapüré, a tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. - Beleforgatjuk az almapürét, és még pár percig verjük. - Kis tálkákba osztjuk, és a tetejükre szórjuk a mazsolát.
4 főre szól! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a8a4bbd4e3, 2013. jan. 7. 16:55
A boszorkánykrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.