Tiramisu torta 2. recept
A Tiramisu torta 2. hozzávalói:9-10 ek. cukor
néhány gramm kakaó a tetejére
4 ek. liszt
100 g Rama
3 dl tej
4 db tojás
1 csokis pudingpor
2 x 200 g habtejszín
250 g mascarpone
A Tiramisu torta 2. elkészítési módja:
1.Süssünk meg egy piskótát. Szétválasztunk 4 tojást és a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd beleteszünk 4 evőkanál cukrot, 4 tojássárgát, 2 evőkanál vizet és ezzel is verjük egy kicsit, amíg elkeveredik. Ezután 4 púpos evőkanál lisztet elkeverünk egy fél csomag sütőporral, majd a lisztet óvatosan beleforgatjuk a felvert habba, de vigyázzunk, nehogy összetörjön. Ezután egy kerek tortaformába öntjük, forró sütőbe tesszük és megsütjük. 2.Barna Krém: felforralunk 3 deciliter tejet, majd beletesszük a 3 evőkanál cukorral, egy kávéporral és néhány kanál tejjel elkevert pudingport. Megvárjuk amíg felforr a puding, kikeverjük 100 g Ramával, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni, amíg langyos nem lesz. Ekkor rákenjük az alsó lapra, majd ráteszünk egy réteg piskótát. 3.Tejszínhab: felverünk 400 g lehetőleg hideg, mert akkor keményebb lesz, habtejszínt kemény habbá, majd beleteszünk 2-3 evőkanál cukrot ízlés szerint és belekeverünk még 1 doboz (250 g) mascarponét is. Addig verjük, amíg kemény nem lesz. Ezután rákenjük a fele tejszínhabot és ráborítjuk a felső tortalapot is. 4.A tetejére és az oldalára rákenjük a maradék tejszínhabot, majd a torta tetejére kakaóport szórunk. A hűtőbe tesszük néhány órára és azután felszeletelve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jan. 7. 08:07
A tiramisu torta 2. elkészítési módja és hozzávalói.