Banánkrém recept


2-3 db érett (nem barna) banán
kevés citromlé
negyed narancs leve
kevés fahéj
2 db tojásfehérje
méz a díszítéshez
A Banánkrém elkészítési módja:
Hámozz meg a banánokat. A banánokat alaposan törd össze egy villával, majd csepegtesd rá a citromot, nyomd bele a narancs levét, és szórd meg a fahéjjal! Alaposan keverd össze a mixet, majd a nyers tojásfehérjével robotgép segítségével dolgozd krémmé! Adagold poharakba, a tetejét pedig díszítsd mézzel!
Tipp: bár a banán nem tartozik a kevés kalóriát tartalmazó gyümölcsök közé (10 dekagrammban 100 kcal van), ha rád tör a fagyi, puding vagy tiramisu utáni vágy, ezzel az egyszerű desszerttel gyorsan elűzheted - ráadásul a banán megtisztítja a beleket, és rengeteg kaliumot, kalciumot tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. jan. 27. 20:24
A banánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.