Sajtos-virslis kígyórétes recept
A Sajtos-virslis kígyórétes hozzávalói:50 dkg leveles tészta
8-10 szál virsli
25 dkg trappista sajt
3-4 evőkanál mustár
1 tojás a kenéshez
ízlés szerint szezámmag
A Sajtos-virslis kígyórétes elkészítési módja:
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Miután kinyújtottuk, hajtsuk félbe, majd a hajtás mentén vágjuk el, így két téglalap alakú tésztát kapunk. Ezután kenjük meg a közepét mustárral, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként bevagdaljuk a tésztalapot. A mustárral megkent tésztára ráhalmozzunk a felkarikázott virsliket majd a kockákra vágott sajtot. Az oldalsó csíkokat megkenjük tojással, és - mintha fonnánk - középre, egymásra hajtogatjuk. Tetejét szintén megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 26. 09:10
A sajtos-virslis kígyórétes elkészítési módja és hozzávalói.