Juhtúrós lepény recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
90 kcal
-1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g)
-1 tojás
-kb. 3 ek. tönkölyliszt
-pici tejföl/kefír
-bors
A Juhtúrós lepény elkészítési módja:
A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és 1 kanál tejfölt vagy kefírt, hogy homogénebb legyen. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz. Jól elkeverem, hogy tésztaszerű masszát kapjak. Serpenyőben pici olívaolajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm. Én szezámmagot is szoktam rakni rá, mielőtt megfordítom a másik oldalára, de szerintem nagyon finom lehet pl. friss bazsalikomot belekeverni, de ízlés szerint bármivel lehet elkészíteni. :)
Amikor a serpenyőre tesszük, egy kicsit nehéz ellapítani, de olajos kanállal talán könnyebben megy.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: CocoChanel, 2010. febr. 21. 09:54
A juhtúrós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.