Káposztás lepénykék recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
200 kcal
egy kisebb fej káposzta
1-2 tojás
szójaliszt vagy zabkorpa
só, bors
füstölt sajt (mozzarella)
szezámmag
A Káposztás lepénykék elkészítési módja:
A káposztát lereszeljük, besózzuk. Ha kicsi levet ereszt, kinyomkodjuk. Ezután megborsozzuk, majd serpenyőben megpirítjuk. (Mintha a káposztás tésztát csinálnánk.) Ha jól megpirult, hagyjuk kihűlni, majd rakjunk bele 1-2 tojást, füstölt mozzarellát, és annyi szójalisztet, vagy zabkorpát, amennyit felvesz. Kis lepényeket formázunk belőle (akár a cukkinilepénynél) és pici olajon vagy light vajon serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Szezámmagot is szórhatunk az egyik oldalára.
Saját fejlesztésű recept, adagokat nem írok, ez a káposzta nagyságától függ, mindenki kb. látja, miből mennyi kell. Tényleg nagyon-nagyon finom, magában, vagy fokhagymás joghurttal, esetleg fejessalátával is jó. De bármi mással is ki lehet próbálni, fantáziánkra bízzuk. :)
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: CocoChanel, 2008. máj. 20. 21:04
A káposztás lepénykék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.