Ors-féle cigánypecsenye recept
Az Ors-féle cigánypecsenye hozzávalói:sertéscomb
fokhagyma
só, bors, majoránna, pirospaprika
olaj
Az Ors-féle cigánypecsenye elkészítési módja:
A combot csíkokra vágom, és olajon a zúzott fokhagymával együtt megpirítom, mikor eléggé kifehéredett, kicsit leveszem a tűzről, amíg a sóval, borssal, majoránnával, és pirospaprikával összekeverem.Aztán mikor felengedtem vízzel - hogy majdnem ellepje - visszateszem a tűzre, és félfövésig fedő alatt puhítom. Akkor leveszem a fedőt és zsírjára sütöm.Addig, hogy kapjon egy kis színt. (eredeti recept szerint a húst szeletekre kell vágni, kiklopfolni, és megforgatni paprikás lisztben, zsiradékra helyezni,pirítani és zúzott fokhagymával megszórni,felengedni vízzel és úgy megfőzni.)
Én újabban locsolok rá egy kis szójaszószt is, higgyétek el megbolondítja!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 7161d4c2ec, 2008. aug. 19. 12:51
Az ors-féle cigánypecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.