Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel recept
A Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel hozzávalói:Hozzávalók fasírthoz:
50 dkg darált sertéscomb
1 szelet tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyér
2 tojás
pirospaprika
hagyma
fokhagyma
só
bors
kakukkfű
majoránna
zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez
A Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel elkészítési módja:
A darált húshoz hozzáadom a kenyeret, a 2 tojást, és ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, valamint a felsorolt fűszerek mindegyikéből szórok bele, majd masszává gyúrom az egészet. Vizet kézzel gombócokat formálok a húsból, zsemlemorzsában meghempergetem őket, és forró olajban kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem róluk a felesleges zsiradékot. Mézes-bazsalikomos zöldbab készítése. Egy kiló zöldbabot (zöld és sárga színűt vegyesen, így dekoratívabb lesz a tálalás) megpárolok 3 evőkanál olajon, majd szűrőlapáttal jénai edénybe kiszedem, 2 evőkanál mézzel és friss, apróra vágott bazsalikommal összeforgatom. A mártáshoz 5-6 evőkanál 20%-os zsírtartalmú tejfölt és 2 kis kanál kaprot elkeverek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 12. 20:29
A fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.