Szászok gulyása recept


80 dkg
marhalábszár
50 dkg
vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 dkg
teavaj
2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
2 dl
tejfel
4 db
tojás
20 dkg
füstölt kolbász
1 db
citrom
1 kávéskanál majoránna
só
őrölt fekete bors ízlés szerint.
A Szászok gulyása elkészítési módja:
A marhahúst felkockázzuk, a vöröshagymát tisztítás után egészen apróra vágjuk. A citrom héját megmossuk, majd egy evőkanálnyit reszelünk a héjából.Egy nagyobb edényben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a húst és abban fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát és azzal együtt dinszteljük. átkeverjük. Ha a hús már puhult hozzáadjuk a majoránnát, a reszelt citromhéjat és a tűzről levéve a fűszerpaprikát is.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy pohárnyi vizet aláöntve újra alaposan átkeverjük, majd lassú tűzön az ételt készre főzzük. Közben kevés olajon a felkarikázott kolbászt megsütjük, majd kiszedjük és a visszamaradó zsiradékon a tojásokat tükörtojásként megsütjük. Ha a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a sült kolbászt, a tejfölt és az egészet összeforraljuk. Tálaláskor személyenként egy tojást és ecetes savanyúságot kínálunk hozzá friss, fehér kenyérrel.
A vaj helyet jó minőségű étolajat, sertészsírt vagy olívaolajat is használhatunk.Jól kiegészíti az ételt a brassói apró savanyúság is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 8. 06:26
A szászok gulyása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.