Sopa de espinafres (spenót leves) recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sopa de espinafres (spenót leves) hozzávalói:
1 kg sárgarépa
1/2 kg krumpli
1 nagy vöröshagyma
4 gerezd foghagyma
1 dl oliva olaj
1/4 kg tisztitott spenót
só
A Sopa de espinafres (spenót leves) elkészítési módja:
Pucold meg a zöldségeket,vágd darabokra,és tedd fel sós vizbe föni,annyi vízben ami ellepi. Amikor minden megpuhult turmikszold össze,ne vedd le a tüzröl,tedd hozzá a megtisztított spenótot,fözd meg a leves alapban. Amikor leveszed a tüzröl öntsd rá az 1 deci oliva olajat,keverd jól el,és tálalható.
Ha nem használsz oliva olajat,ne tegyél bele napraforgó olajat,az nem egészséges,és az oliva nélkül is finom,bár nálunk portugáliában elengedhetetlen az oliva íze.
JÒ ÉTVÁGYAT!!!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: katkamama33, 2009. nov. 18. 00:29
A sopa de espinafres (spenót leves) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.