Francia hagymaleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Francia hagymaleves hozzávalói:
40 dkg vöröshagyma
1 kk. só
kakukkfű
1 csipet őrölt fehér-bors
1 morzsolt babérlevél
3 szál petrezselyem zöld
kevés olaj
víz
1 ek. finom liszt
15 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
4 szelet szendvicskenyér v. személyenként 1 kicsi cipó
A Francia hagymaleves elkészítési módja:
Karikára vágott hagymát pirítunk lassan (nem barnára még) fedő nélkül kevergetve majd beleteszünk: 1kk.sót, kakukkfüvet, 1 csipet őrölt borsot, 1 morzsolt babérlevelet, 3 szál apróra vágott petrezselyem zöldet. Kis pirítás után vízzel öntsük fel, 1 ek. liszttel megszórjuk és felforraljuk. Ha a leves felforrt, bele a 2 tojás sárgáját (először tojás sárgába kevés levest habverővel elkeverünk, majd az egészet bele a levesbe). -Ha kész a leves: Pirított kenyérszeletekre reszelt sajtot szórunk és erre öntjük a levest.
-Lehet csirkelével is felengedni víz helyett, a pirított hagymákat, akkor finomabb lesz.
- VEGAMIX-et is tehetünk bele 1 teáskanállal ételízesítő gyanánt, ez egy sómentes darált zöldségekből álló keverék, a DM-ben is lehet kapni.
-Cipóval: A cipó tetejét levágjuk és a kivájt cipót forró sütőben kiszárítjuk. Belemerjük a levest a cipóba, reszelt sajtot szórunk a tetejére és ráhelyezzük a cipó tetejét az egészre.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: pradicsom, 2009. nov. 19. 09:16
A francia hagymaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.