Káposztás pogácsa-finom recept


60 dkg liszt
1 db margarin
0,5 g élesztő
fél doboz tejföl
30 dkg káposzta
kevés olaj
1 tojás
A Káposztás pogácsa-finom elkészítési módja:
Az élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, margarinnal, tejföllel és tojással jól gyúrható tésztát készítünk és kelni tesszük. 30 dkg káposztát megreszelünk, szép sárgára megpirítjuk, állandóan kavargatva. Mikor a tészta félig megkelt, kinyújtjuk és elsimítjuk rajta a kihűlt káposztát, összehajtogatjuk, majd újra kinyújtjuk. (2x). Még rövid ideig kelni hagyjuk, utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk pogácsa méretűre, a tetejét felvert tojással megkenjük és a sütőbe tesszük.
Melegen, hidegen is nagyon finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: M_Marcsa, 2010. márc. 11. 20:47
A káposztás pogácsa-finom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.