Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Finom káposztás pogácsa recept

Finom káposztás pogácsa recept

Elkészítési idő 90 perc

A Finom káposztás pogácsa hozzávalói:
FÉL KG LISZT,4 TOJÁS,10DKG MARGARIN
NAGY TEJFÖL,SÓ,FÉL KG FEJESKÁPOSZTA,4DKG ÉLESZTÖ,ZSIR,VAGY OLAJ


A Finom káposztás pogácsa elkészítési módja:
A FELE TEJFÖLT MEGMELEGITEM,ÉS 4 DKG ÉLESZTÖT BELEMORZSOLOK,LISZTET SZÓROK RÁ,MEGKELESZTEM (RÁZOM A BÖGRÉT)FÉL KG LISZTET,3 TOJÁSSÁRGÁJÁT,,A MARADÉK TEJFÖLT,SÓT,MARGARINT,ÉS A MEGKELT KOVÁSZT ÖSSZEGYÚROM(KALÁCSNÁL RUGALMASABB TÉSZTA LEGYEN,LÁGYABB)LISZTEZETT DESZKÁRA BORITOM PICIT ELNYUJTOM,ÉS NYUJTÓFÁVALMEGÜTÖGETEM,LETAKAROM,ÉS 15 PERCET PIHENTETEM.,UTÁNA KINYÚJTOM,ÉS PIRITOTT KÁPOSZTÁVAL MEGKENEM ,HAJTOGATOM ELÖSZÖR 10 PERCET,MAJD 5 PERCET PIHENTETEM KINYÚJTOM, TETEJÉT BEVAGDOSOM POGÁCSASZAGGATÓVAL KISZAGGATOM TETEJÉT TOJÁSSÁRGÁJÁVAL MEGKENEM,180 FOKRA ELÖMELEGITETT SÜTÖBEN MEGSÜTÖM.

AKI SZERETI BORST IS RAKHAT A KÁPOSZTÁBA. (PIRITOTT KÁPOSZTA: LERESZELNI,SÓZNI,20 PERCET ÁLLNI HAGYNI,KINYOMKODNI,UTÁNA ZSIRADÉKON MEGPIRITANI ) tojásfehérjét madártejhez fel lehet használni,hogy ne menjen kárba


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A finom káposztás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook