Finom káposztás pogácsa recept
90 perc
A Finom káposztás pogácsa hozzávalói:
FÉL KG LISZT,4 TOJÁS,10DKG MARGARIN
NAGY TEJFÖL,SÓ,FÉL KG FEJESKÁPOSZTA,4DKG ÉLESZTÖ,ZSIR,VAGY OLAJ
A Finom káposztás pogácsa elkészítési módja:
A FELE TEJFÖLT MEGMELEGITEM,ÉS 4 DKG ÉLESZTÖT BELEMORZSOLOK,LISZTET SZÓROK RÁ,MEGKELESZTEM (RÁZOM A BÖGRÉT)FÉL KG LISZTET,3 TOJÁSSÁRGÁJÁT,,A MARADÉK TEJFÖLT,SÓT,MARGARINT,ÉS A MEGKELT KOVÁSZT ÖSSZEGYÚROM(KALÁCSNÁL RUGALMASABB TÉSZTA LEGYEN,LÁGYABB)LISZTEZETT DESZKÁRA BORITOM PICIT ELNYUJTOM,ÉS NYUJTÓFÁVALMEGÜTÖGETEM,LETAKAROM,ÉS 15 PERCET PIHENTETEM.,UTÁNA KINYÚJTOM,ÉS PIRITOTT KÁPOSZTÁVAL MEGKENEM ,HAJTOGATOM ELÖSZÖR 10 PERCET,MAJD 5 PERCET PIHENTETEM KINYÚJTOM, TETEJÉT BEVAGDOSOM POGÁCSASZAGGATÓVAL KISZAGGATOM TETEJÉT TOJÁSSÁRGÁJÁVAL MEGKENEM,180 FOKRA ELÖMELEGITETT SÜTÖBEN MEGSÜTÖM.
AKI SZERETI BORST IS RAKHAT A KÁPOSZTÁBA. (PIRITOTT KÁPOSZTA: LERESZELNI,SÓZNI,20 PERCET ÁLLNI HAGYNI,KINYOMKODNI,UTÁNA ZSIRADÉKON MEGPIRITANI ) tojásfehérjét madártejhez fel lehet használni,hogy ne menjen kárba
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: SZUCSIMARY, 2010. nov. 1. 13:57
A finom káposztás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.