Kókusz rúd (eredeti) recept
90 perc
A Kókusz rúd (eredeti) hozzávalói:
75 dkg darált háztartási keksz
2 rum aroma (kicsi) kakaópor
fél kilogramm porcukor
sárgabarack lekvár ( 750grammos) 1 Rama margarin
3 csomag kókuszreszelék (3x10dkg)
A Kókusz rúd (eredeti) elkészítési módja:
A háztartási kekszet, rumaromát, kakaóport, negyed kiló porcukrot annyi lekvárral összegyúrni, hogy összeálljon. Egy tálban a Rámát negyed kiló porcukorral, 2 kókuszreszelékkel habosra kikeverni. A kekszből készült masszából több nagy gombócot ( 5 db) formálunk, és 10 percig állni hagyjuk, majd nylon zacskón a gombócokat egyenként, kókuszreszelékkel alatta kinyújtjuk, majd a vajkrémmel megkenjük, és a nylon zacskó segítségével felgöngyöljük, kókuszreszelékkel még megszórjuk.
A nylon amin kinyújtjuk legalább 30x30cm-es legyen . Kakaóport annyit adjunk hozzá,hogy a színe szép barna legyen. Nem kell sütni. Nagyon finom. Az az igazi, amit a 70-es években lehetett kapni. Jó étvágyat hozzá! ( ha valami kérdés lenne, szívesen válaszolok.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: SZUCSIMARY, 2010. nov. 6. 15:51
A kókusz rúd (eredeti) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.