Káposztás pogim recept
A Káposztás pogim hozzávalói:1 közepes fej káposzta,
60 dkg liszt,
1 margarin,
2 tojás,
1,5 dl tej,
5 dkg élesztö,
1,2-2 dl tejföl,
2 kávéskanál só,
cukor az élesztő kelesztéséhez
A Káposztás pogim elkészítési módja:
A káposztát úgy dinszteljük, mint a káposztás tésztához szoktuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, a sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, rákenjük a dinsztelt káposzta egynegyedét és hajtogatjuk, 10 percig pihentetjük. A nyújtást, kenést és hajtogatást még kétszer ismételjük, majd kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben sütjük. Nagyon kiadós, a családom imádja.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 26. 14:51
A káposztás pogim elkészítési módja és hozzávalói.