Sajtos rakott hús, ahogy én csinálom recept
A Sajtos rakott hús, ahogy én csinálom hozzávalói:csirkemell (pulykamell)
trappista sajt
bacon
liszt
tojás
só
bors, oregánó
bazsalikom
chili
A Sajtos rakott hús, ahogy én csinálom elkészítési módja:
A filézett csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk. Besózzuk, fűszerekkel ízesítjük, majd liszbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk (mint a panírozás, csak prézli helyett sajt). Egy tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, még egy kis sajtot szórunk rá, beborítjuk baconnel (ha nem elég nagy a tepsi, lehet több sorba is tenni, de a sorok közé bacont kell tenni!). Alufóliával letakarjuk, és kb. 1-1,5 órára a sütőbe tesszük (amíg puha lesz a hús). Utána levesszük az alufóliát, és kb. 20 percig még sütjük, hogy szépen megpiruljon.
Burgonyapürével isteni!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 26. 14:42
A sajtos rakott hús, ahogy én csinálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.