Szasimi recept


-30 dkg nyers hus (hal vagy csirkemell)
-0,5 dl rizspalinka (szoju)
-1 evokanal szojaszosz
-1 evokanal barna cukor
-1 evokanal reszelt torma
A Szasimi elkészítési módja:
A csirkemellet papirvekony szeletekre vagjuk, majd beleforgatjuk a palinkabol, cukorbol es szojaszoszbol keszult paclebe. Tiz percig allni hagyjuk, azutan a szeleteket egymasra tesszuk, a tetejere szorjuk a reszelt tormat es raontjuk a maradek paclevet. Es mar fogyaszthatjuk is.
A csirkemell helyett hasznalhatunk nyers halat is, ugyanugy papirvekonyra vagva.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. jan. 25. 05:30
A szasimi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.