Gombás tofu rizzsel recept
A Gombás tofu rizzsel hozzávalói:-gomba
-egy fej fehér hagyma
-kevés olaj
-pirospaprika
-tofu
-só vagy ételizesitő
A Gombás tofu rizzsel elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, utána kevés olajon üvegesre párolom, megszórom egy kis piros paprikával, és rárakom a felvágott gombát. Vizzel nem kell felönteni, mert a gomba ereszt vizet magából. Beleteszem az ételizesitőt, izlés szerint, vagy még pici sót is. Mikor már a gomba majdnem megpuhult beleteszem a felkockázott tofut, összekeverem, csak finoman, hogy ne törjön össze, és addig főzöm tovább amig pörköltszerű nem lesz. A rizst megfőzöm külön, és azt tálalom mellé.
Én szoktam pirospaprika helyett paprika pasztát(sűritményt) tenni, és egy kevés szója szószt, a végén pedig egy kevés szezám magot is belekeverek. De ezek nélkül is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2009. jan. 13. 02:01
A gombás tofu rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.