Négymagvas pogácsa recept
A Négymagvas pogácsa hozzávalói:2 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
1 kávéskanál cukor,
10 dkg margarin,
30 dkg graham liszt,
15 dkg fehér liszt,
2 kiskanál só,
1 közepes tojás,
1-1 evőkanál len-, szezám-, tök- és napraforgómag.
A Négymagvas pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk (kenyésütögépben is el lehet készíteni). Egy órát hagyjuk kelni a kész tésztát, meleg helyen(itt szintén jó segítség a kenyésütőgép kelesztő programja). Kétujjnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük a tetejét. Kis pogácsaszaggatóval szaggatjuk, zsírpapíron, közepes lángon sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. dec. 22. 14:44
A négymagvas pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.